|
|
| Operációs terem | |
|
+3Craig McAllister Trant Hardwin / Undor Cerebro 7 posters | Szerző | Üzenet |
---|
Cerebro
Hozzászólások száma : 543 Csatlakozás ideje : 2011. Apr. 18.
| Tárgy: Operációs terem Szer. Jún. 15, 2011 8:02 pm | |
| Egy nagyobb helység, ami orvosi műszerekkel és eszközökkel van felszerelve, maximálisan steril környezetben. Minden lehetőség adott akár a legbonyolultabb műtétek elvégzésére is, hisz a legmodernebb szükséges elemek kaptak otthont a teremben.
A hozzászólást Cerebro összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Jún. 17, 2011 6:35 pm-kor. | |
| | | Cerebro
| Tárgy: Re: Operációs terem Szer. Jún. 15, 2011 8:08 pm | |
| 2000. szeptember 01. 10:23//Előzmény: Földalatti részleg - Folyósok// -Ne aggódj fiú, minden rendben lesz.Mondja mély, erős hangon, kicsit aggódva Allan, mire egy a falon lévő telefonhoz siet, és tárcsázás nélkül beszélni kezd. Nem érteni mit mond, főleg Max számára aki egyre rosszabbul van. A golyó bár nem ért semmilyen létfontosságú szervet, vagy okozott komolyabb bajt, de a vérvesztesség miatt egyre inkább homályosul a látás, és a szédülés és az enyhe rosszullét is jelentkezik. Anthony nem küszködik ilyen problémával, az ő tenyerén ékeskedő seb már könnyebb sérülésnek minősül, és mind össze némi égő fájdalommal jár. Ennek ellenére Miután Allan befejezi a beszélgetést, leülteti őt is, majd arcát tenyerébe temeti egy pillanatra. -Sajnálom! Az én hibám... nem akartam. Mondja megtört hangon magát okolva. | |
| | | Trant Hardwin / Undor Jegelt karakter
Hozzászólások száma : 98 Csatlakozás ideje : 2011. Apr. 23. Age : 36 Tartózkodási hely : Xavier és Lensherr Speciális Képességű Diákok Intézménye
| Tárgy: Re: Operációs terem Csüt. Jún. 16, 2011 9:47 pm | |
| Trant, ahol tud segít. Ha kell támogatja Maxwell-t, vagy éppen a sérült kezű Anthony-t. Azért mégis Allan-re fókuszál a legjobban, bármi is történik itt azt meg akarja tudni, ebben pedig a titkos kód, amit beütött, vagy a kártya jellege segíthet. Szemével le próbálja követni a számokat, amiket benyomott a tanuló társa, és reménykedik, hogy meg is fogja tudni jegyezni. Ha Allan el tudja látni egyedül Maxvell-t vagy csak stabilizálja, akkor inkább Anthony keze lesz számára a legfontosabb. Körülnéz, és valamilyen gézre hasonlító anyagot keres, és egy kis sebfertőtlenítőt. Kevéske élettapasztalata, sőt inkább orvosi tapasztalatát, saját magán tapasztalt beavatkozások, és a tévében látottak alapján szedte össze. Annyit, azért tud a sebet fertőtleníteni kell, és erre az alkoholszármazékok a legjobbak, utána pedig steril lappal lefedni, amire egy egyszerű géz is megteszi. Ha talál akkor. - Ülj le Anthony, nem gond ha ellátom a ssssebeidet? - Teszi fel a kérdést, ha beleegyezik, akkor irányba állítja a sérült testrészeket, és lefertőtleníti miközben azt mondja. - Ezzzz egy kicsit fájni fog. - Majd gyorsan áttekeri a gézt, és megköti. Reméli kitart, és nem lesz súlyosabb következménye a sérülésnek. Ilyen védelmi rendszer mellett, tuti hogy gondoltak mérgezett pengékre, vagy annyira balgák lennének a professzorék, hogy nem számoltak a különleges képességűekkel, akik simán felül tudnak kerekedni fizikailag a védelmi rendszeren. Már csak egy kérdés kering a mutáns fejében, ki lehet az a személy, akit felhívott Allan, és mekkora bajba fognak kerülni miatta? | |
| | | Craig McAllister Játékos
Hozzászólások száma : 46 Csatlakozás ideje : 2011. Jun. 05. Age : 35 Tartózkodási hely : Xavier és Lensherr Speciális Képességű Diákok Intézménye
| Tárgy: Re: Operációs terem Pént. Jún. 17, 2011 1:57 am | |
| Brandon nem mozdul, de hála az égnek vége a számomra még csak most kezdődő rémálomnak. Természetesen habozás nélkül elindulok én is, s bár nincsenek orvostani gyakorlataim, és még égési sérüléseken kívül másféle sebet nem igen láttam el. -Miben tudok segíteni? - Kérdeztem, mikor odaértem a kis csapathoz, s bár fele már benn volt az operációs teremben, így természetesen azokat szólítottam meg akik kinn ébredeztek a rémséges álomból. - Egyébként sziasztok. A nevem Craig. - Nyújtottam kezemet az általam észrevett alakoknak, de ez inkább sürgős kézrázás, mint ismerkedés. Kicsit stresszes a helyzet, és hát még jó magam is a történtek hatása alatt vagyok, mit szóljanak akkor a többiek, akik a részesei is voltak a védelmi rendszer elleni küzdelemnek. Ekkor én is beléptem az operációs szobába, hogy jobban szemügyre vegyem az embereket, és maga a szoba által kínált dolgokat, amik segíthetnek a sérülteken. - Üdv mindenkinek, a nevem Craig. - Ismételtem el ismét, hiszen már azért páran berohantak a kis szobába, így lemaradtak a bemutatkozásomról, de közben keresgéltem Tranthez hasonlóan, olyan helyeken amiket nem érhet el, hiszen ő szemmel láthatólag alacsony. - A lift visszahúzott az emeletre. Nem próbáltam meg visszahívni, szóval nem tudom működik-e. Mi történt? - Kérdeztem, miközben folytattam a szobában való keresgélést, bár néha fél szemmel odapillantottam a lábadozó sérültekre, és a reakciókra. ~ Nagyszerű első nap. Nem is lehetne jobb. ~ Gondoltam magamban mérgesen, majd újra a népes tábor felé fordultam. - Miben tudok segíteni? - Ismételtem magam, mint egy elcsépelt papagáj, de lehet a stresszhelyzetben, és a zajban nem hallották elsőre a felajánlást. | |
| | | Brandon Harvey Inaktív karakter
Hozzászólások száma : 10 Csatlakozás ideje : 2011. Apr. 24.
| Tárgy: Re: Operációs terem Pént. Jún. 17, 2011 4:29 am | |
| Dermedten áll a lift előtt, a rémisztő kép fogadja. Többen a földön, s ugyan akkor gépfegyverek és még ki tudja milyen eszközök célpontjai a többiek. Valószínűleg diákok, igaz jóformán senkit sem ismer még itt. Még mindig lefagyva követi a többieket, a következő szobába. Ahol a sérülteket kezdik el ellátni. -Nem kellene, szólnunk Xavier professzornak?- Kérdezi halkan, némi bűntudattal a hangjában. Ugyan akkor félt, hogy ha a képességét használja, még több bajt okozna vele. -Brandon vagyok....- Mutatkozik be automatikusan, majd félre áll. Az elsősegélyben nem igazán tud segíteni. | |
| | | Repro Játékos
Hozzászólások száma : 42 Csatlakozás ideje : 2011. Apr. 24.
| Tárgy: Re: Operációs terem Pént. Jún. 17, 2011 9:02 am | |
| Wow Allannek jó kis képessége van és lemásolni és jó érzés. Ahogy látom rám nem nagyon van szükség, Trant és Allan elintézi a sebesülteket én csak mögöttük bandukolok. Közben megérkezik két új tag, feléjük csak bólintok. Megvárom, míg Allan leápolja Maxwell-t, aztán próbál csak felelősségre vonni őt.
- Mi a halál van itt lent? - hangom nyugodt, bár a szavaim nem igazán erről árulkodnak. igazából még most is az adrenalin van bennem. - Talán valami kiképző tábort tartotok a kormánynak, vagy valami terrorista szervezet??? Ezért kellet Franciaországból ide jönnöm, hogy pár körfűrész szét szedjen???
Ez már tényleg kiakasztó. Most legalább az adrenalin kezd eltűnni, de akkor is. Mi a franc folyik itt? | |
| | | Maxwell Evans Játékos
Hozzászólások száma : 49 Csatlakozás ideje : 2011. Apr. 25.
| Tárgy: Re: Operációs terem Pént. Jún. 17, 2011 11:15 am | |
| A haladás csupán fénycsóvák rengetege, képfoszlányok. A mozgás fájdalom, érzékelés alacsony. A fülem tompán közvetíti a hangokat, nem érzem a szagokat. Csak annyit mozdulok amennyit magától mozdul a testem, nem tudok ellenkezni. Mintha csak sodródnék egy árral...~ egy asztalra kerülök? ~Próbálom kivenni a helyet...~ Fogorvosnál vagyok?~ Tompa vagyok, nem tudom, hogy a mozdulataim csak álmodom vagy tényleg sikerül a sebemhez kapnom. Utálok vérezni, mintha minden cseppjével az erőm szállna el. Őrjítő, émelyít, kiborít. Az asztal szélét akarom fogni. Nem értem a beszédet, nem ismerem a zajokat. Nem akarok vérezni... | |
| | | Anthony Carter Játékos
Hozzászólások száma : 61 Csatlakozás ideje : 2011. Apr. 21.
| Tárgy: Re: Operációs terem Pént. Jún. 17, 2011 6:57 pm | |
| Vége... nagyot sóhajtok, és csak azt veszem észre, hogy apró vércseppek érkeznek a padlóra. Ebben a pillanatban érzem meg a fájdalmat, ami a tenyerembe nyilal, majd mire megnézem, két tátongó vágásra leszek figyelmes. Éget, mar és fáj. Úgy fest a szikla bőröm még nem kellőképpen erős az ilyen akciókhoz. Nem bírom behajlítani a kezemet. Kicsit fájdalmamban sziszegek, de ekkor jut eszembe, hogy mit is művelek. A szobatársam golyót kapott a vállába, és egy hang nélkül tűri, én meg szenvedek egy kis karcolás miatt? Az öregdiák csak oda böki nekem, hogy kövessem. Nem szívesen ellenkezek vele, főleg azok után, hogy láttam mire képes. Magasan felettem áll a mutáns erejével való használatban. Sietve megyek utána, mire beérünk az Operációs terembe. Helyet foglalok, és várok, míg nem az egyik fiú... kicsit viszolygok tőle... oda jön hozzám. Fertőtleníteni akarja a sebemet, és bekötözni. Nem válaszolok neki, csak hezitálva bólintok. Valami miatt annyira undorodom tőle, pedig nem szokásom megkülönböztetni az embereket, de egy pillanatig biztos látni rajtam, hogy kerülöm az érintését, de helyre rázom magam. Csak segíteni akar, Tony, nyugi. Veszek egy mély levegőt, és a kellemetlen érzésemet a fiúval szemben leküzdöm, de a fájdalom felé már nehezen megy. Főleg mikor fertőtleníti a vágásokat. De eléggé ügyesen ügyködik a fiú.
-Köszönöm...
Préselem ki nehezen. Közben próbálom memorizálni az elhangzott neveket. Craig és Brandon. Remélem nem felejtem el. Amint vége az ellátásnak, felkelek a székből, és a szobatársam irányába nézek. Remélem rendbe jön, és Allan szavaira nem igazán reagálok. Kétlem, hogy az ő hibája lenne. Ha mi nem kíváncsiskodunk, és az egyikünk nem indítja be a rendszert, akkor nem történik meg. Nem Allan hibája, hanem a miénk. Már félek a büntetéstől. Félek attól, hogy Allan vajon kinek telefonált, és ki fog megérkezni közénk. Ahogy hallottam a lift el is húzott valakiért. Mit ne mondjak eléggé remegek az idegességtől. Nem akarom első napomat utolsóként tölteni. Jobbnak látom ha csak hallgatok, nem úgy mint egyikünk, aki magyarázatot követel, hogy mi ez az egész hely. Na igen, engem is érdekelne, hisz nem sok iskolába van ilyen földalatti szint. De lehet ez a számonkérés kicsit erősnek tűnhet... | |
| | | Cerebro
| Tárgy: Re: Operációs terem Pént. Jún. 17, 2011 7:17 pm | |
| 2000. szeptember 01. 10:30Trant (kinek nem sikerült lelesnie a kódot) mindent megtalál ahhoz, hogy ellássa Anthony sebesülését, így a fiú megkapja a szükséges leápolást, ezzel Csak Maxwell az aki küszködik. Allan erős, nagydarab testével mély levegőket vesz, és látszik most különösen rosszul érzi magát a történtek miatt. Olykor még Maxre is pillant, látva, hogy sajnálja a történteket és egyértelműen magát okolja. Craig és Brandon ténykedésére, bemutatkozására nem sok figyelmet fordít, nagyobb problémái vannak most. Ennek ellenére Brandon még is kap választ kérdésére. -A professzor nincs az iskolában... Mondja fájdalmas hangon, majd mikor Arthur várja a válaszokat, Allan hatalmas teste megindul felé. Talán egy pillanatig rémisztő is lehet a jelenet. -Terrorista?!!! -kérdez vissza agresszívan. -Kimentett téged az elnyomás alól Lensherr professzor! Otthont adott fejed fölé, és biztonságot! Azzal vádolod őket, hogy eszközként akarnak használni téged?! Kérdi egyre dühödtebben, ami nem biztos, hogy pont Arthur miatt alakul így, csak inkább a jelenlegi helyzet az ami elkeseríti és feszültté teszi Allant. Még mielőtt túlságosan elfajulna a vita, megérkezik valaki. Henry McCoy, akit Su tanárúr követ és Scott Summers. Utóbbi lép Arthur és Allan közé, ezzel csitítva a kedélyeket, majd Hank veszi át a szót. -Semmi gond Fanster! Arthurnak igaza van, és érthető a zavarodottsága. De mind erre később térjünk vissza. Most fontosabb dolgunk van.
Ezzel a tanárúr mindenkit kitessékel a teremből, és csak kollégáját tartja bent, illetve Maxwellt. Anthonyt miután megszemlélte a sebét, melyet elismerően nyugtázott a remek ellátás láttán szintén kiküldte a váró terembe, majd nekilátott az operációnak, hogy kiszedje a golyót és megfelelően helyre tegye a sebesülést. //Trant Hardwin, Fényűző, Brandon Harvey, Repro, Anthony Carter, Iris -Folytatás: Földalatti részleg - Váró terem// | |
| Tárgy: Re: Operációs terem Kedd Jún. 21, 2011 1:07 pm | |
| A világ továbbra is homályos, úgy érzem magam mintha az utóbbi pár percben egy üveg ruszki vodka ütött volna be. Lassú vagyok és bizonytalan, a sebet akarom gyűrni. Akkor érzem, hogy élek. De mikor megteszem, szinte alig érintem, nem érzem az ujjaim, ahhoz képest ahogy a fájdalom a sebbe nyilal. Nem kötnek le az ismerős hangok, nem próbálok a többiekre nézni. Csak a szoba vagy terem falát nézem. Még soha nem lőttek meg. Nem emlékszek semmilyen komolyabb sérülésemre, mikor történt olyasmi, például a baleset után is beköszöntött a boldog tudatlanság. Eszmélet vesztés. De most egy golyó van a vállamban. ~ Vajon miért vekszem egy asztalon? ~ | |
| | | Cerebro
| Tárgy: Re: Operációs terem Kedd Jún. 21, 2011 8:04 pm | |
| 2000. szeptember 01. 11:35
Maxwell körül csak két tanára, McCoy és Su maradt. Neki látnak az operációnak, amint kellőképpen beöltöztek. A műtő ágy mellett egy kis kerekes segéd asztalon megannyi eszköz sorakozik, melyeket Hank vesz kezébe, és lát neki a betegellátásnak. A nagy kaliberű golyót próbálja kiszedni a fiú vállából a lehető legkíméletesebben. Max fájdalmai egyre nagyobbak, habár kapott fájdalom csillapítót, de úgy fest mit sem ér. A munkálatok egyre tovább tartanak, és az operáció percek múlva egy bő órát vesz igénybe, de a végén siker koronázza a két tanár szorgoskodását, és Max is megszabadul attól a plusz jó néhány grammnyi súlytól ami a vállába fészkelődött. A fiú fél-éber állapota kezd javulni, bár még túlzás lenne azt mondani, hogy elmúlt. Su tanárúr felülteti őt óvatosan, és lassan, majd a kellő fertőtlenítés, és antibiotikus morzsolása után következik a sebkötözés. A diák vállát hamar fehér géz fedi és takarja be.
-Jól érzed magad?
Érdeklődik Su, reménykedve az ,,igen" válaszban. | |
| Tárgy: Re: Operációs terem Csüt. Jún. 23, 2011 1:16 am | |
| Éles fájdalmak, tompa érzékek mik meghatározzák ezt az egy órát. Fájdalom olyan mértéke amit még nem élhettem át, de nem is vágytam a megtapasztalására. Hibás vagyok, de mégsem ostorozom magam. Csak arra gondolok, hogy ez balszerencse volt, de már vége. Lassan felkellhetek, minden percben ez jut az eszembe. Mindjárt felkelhetek. Majd elmúlik a fájdalom, remélem, hogy hamar elmúlik. Minden önuralmam latba vetve próbálok nyugton maradni, hogy végre felkellhesek. Az asztal hideg volt mikor először a bőrömmel érintkezett, de már csak a verejték hűs csepjeit érzem a hátamon. Az asztal megadta magát a testhőmnek. Még szenvedek egy darabig... Egy kérdésre ébredek a lázálomból. Bólintani próbálok, fáradtan és kedvetlenűl sikerül. Nincs erőm örülni a végének. A vállam alig érzem, csak a tompa fájdalom érezteti velem, hogy ottvan és az ernyedt kezem nem csak a levegőből lóg alá. Lassan tisztúl csak a fejem, pedig én úgy jobban szeretem... | |
| | | Cerebro
| Tárgy: Re: Operációs terem Csüt. Jún. 23, 2011 11:12 pm | |
| 2000. szeptember 01. 11:36Su hallva, vagy pontosabban látva a választ, megpróbálja a földre segíteni Maxet, ha igényli, és támogatva őt a járásban kikíséri a Váró terembe addig, míg Hank a maszktól, gumikesztyűtől és egyebektől szabadul meg. //Folytatás: Földalatti részleg - Váró terem// | |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Operációs terem | |
| |
| | | | Operációs terem | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |
|